Vooruitblik op verwachte Viadesk features

Hans Koekkoek · Productnieuws · Laatst geupdate op 16 mei, 2014

Detail uit een screenshot vand e document preview feature.Voor september 2014 staat weer een nieuwe update van de Viadesk-webapplicatie gepland. Daarin voegen we een aantal veelgevraagde verbeteringen toe.

Document preview

Met de nieuwe preview-functie wordt het mogelijk om de meestgebruikte bestandsformaten direct in Viadesk te lezen, in plaats van deze eerst te moeten downloaden. Ideaal wanneer gebruikers snel een document willen raadplegen, zonder deze te bewerken of lokaal op te slaan.

Deelnemers deactiveren ipv verwijderen

Ook het beheren van deelnemers aan uw social intranet wordt makkelijker. Vanaf juni kunnen deelnemers namelijk gedeactiveerd worden. Dat biedt een aantal nieuwe mogelijkheden:
  • De naam van gedeactiveerde deelnemers blijft zichtbaar bij hun bijdragen.
  • Accounts van gedeactiveerde deelnemers kunnen op een later moment altijd weer geactiveerd worden.
De contactgegevens van een gedeactiveerde deelnemer zijn voor andere deelnemers natuurlijk niet meer inzichtelijk. Detail uit een screenshot van de Deelnemers deactiveren feature.

Overige verbeteringen

Naast document preview en deelnemers deactiveren worden nog een aantal verbeteringen doorgevoerd:
  • Het wordt mogelijk om gebruikers te vragen akkoord te gaan met (gebruikers)voorwaarden of huisregels.
  • De ‘Alle groepen’-pagina wordt verbeterd, zodat gebruikers sneller relevante groepen kunnen vinden.
  • De filtermogelijkheden op de Deelnemers-pagina worden uitgebreid, zodat je collega’s nog makkelijker kunt terugvinden.
Voordat deze update in juni wordt uitgerold ontvangen alle webmasters, zoals gewoonlijk, per e-mail meer informatie over de nieuwe features en verbeteringen. Heeft u naar aanleiding hiervan vragen? Neem gerust even contact op met ons support team.