Viadesk vs SharePoint: een inleiding

Hans Koekkoek · Geen categorie · Laatst geupdate op 2 januari, 2014

Waarom wij Viadesk vergelijken met SharePoint? Heel simpel. Omdat veel organisaties voor de keuze van een social intranet de afweging maken tussen deze twee producten, hoezeer ze ook van elkaar verschillen. En omdat we dus heel vaak de vraag krijgen: wat is het verschil precies? Waarom hoor ik zoveel over SharePoint en heb ik van Viadesk nog niet zo vaak gehoord? Om op deze laatste vraag antwoord te geven: dat is eenvoudigweg de omvang. SharePoint is van softwaregigant Microsoft. En omdat grote bedrijven graag grote leveranciers aantrekken, komt het dus veel vaker voor dat men eerder hoort en leest over een intranet van Microsoft dan over een platform van Viadesk.

Vicieuze cirkel

En daar is ook het begin van een soort vicieuze cirkel. Men kiest nu eenmaal eerder voor het bekende. Dat is immers de meest veilige weg; aan een keuze voor een groot en bekend merk kun je toch geen buil vallen, waarom zou men het anders in grote getale gebruiken? Dat klinkt logisch en oogt betrouwbaar, maar het is niet per definitie zo dat de meest voordehandliggende keuze altijd de juiste is, toch? Juist daarom is het interessant om eens nader te beschouwen waarom IT’ers in dienst van grote organisaties veelal die relatief makkelijke keuze maken. Is het antwoord echt alleen gelegen in het inslaan van de vertrouwde, bekende weg? In dat opzicht is het interessant om te zien wat er na die keuze allemaal nog moet gebeuren en welke kosten daarbij komen.

Weg van de meeste weerstand

Laten we het daarom eens omdraaien. Beginnen met de weg van ‘de meeste weerstand’, namelijk kiezen voor het grote onbekende. Weerstand die ook gevoed wordt door de haast onmogelijke belofte van een kant-en-klaar-product, in tegenstelling tot het uiterst precieze maatwerk van SharePoint. Zie hier het ‘risico’ van de keuze voor Viadesk. Maar dan volgt de vraag: wat volgt er na het overwinnen van die lastige, maar misschien wel dappere beslissing? Het bewandelen van deze twee verschillende wegen en daarbijbehorende consequenties komen in deze Viadesk-SharePoint-vergelijking aan bod. Wat kunt u precies verwachten in de businesscase?

Viadesk vs SharePoint:

  • Een beknopte uitleg van beide producten
  • De kosten voor de implementatie
  • Het traject van besluitvorming tot ingebruikname
  • Een intranetproject is geen it-project
  • En meer…

Wilt u de businesscase ontvangen?

Bent u geïnteresseerd in deze businesscase? Laat het ons weten door een mail te sturen aan communicatie@viadesk.nl en we mailen het u zodra deze klaar is.