Viadesk haalt Duitse nationale verzekeringsmaatschappij DGUV binnen

Hans Koekkoek · Klanten · Laatst geupdate op 20 februari, 2020

Viadesk heeft na de recente toetreding tot de Duitse markt een eerste grote opdrachtgever verworven: sociale verzekeringmaatschappij DGUV. De Deutsche Gesetzliche Unfallversicherung laat ruim 6000 van haar medewerkers op Viadesk aansluiten om hen projectmatig te laten samenwerken.

DGUV is een door de Duitse overheid ingestelde sociale verzekeringsmaatschappij die zich met name richt op de in Duitsland verplichte ongevallenverzekering. Met een dergelijke verzekering zijn werknemers, maar ook studenten en kinderen verzekerd tegen ongelukken op het werk of op school. Meer dan 70 miljoen Duitsers genieten via DGUV een ongevallenverzekering, die door de werkgever of de overheid gefinancierd wordt.

Oostenrijk en Zwitserland

DGUV werkt intensief samen met de nationale sociale verzekeringsmaatschappijen van Oostenrijk (naam) en Zwitserland (naam). De directie van DGUV wil die samenwerking efficiënter laten verlopen en haar werknemers minder vaak laten reizen naar de buurlanden. In 2012 werd daarom gestart met een aanbestedingstraject voor een social intranet, waarop medewerkers documenten moeten kunnen delen en kennis moeten kunnen uitwisselen over wet- en regelgeving. Uit 28 potentiële leveranciers heeft DGUV na een traject van ruim een jaar voor Viadesk gekozen.

De keuze voor Viadesk betekent dat ruim 6000 eindgebruikers op de onlangs geïntroduceerde Duitse versie van het social intranet worden aangesloten. Mujibor de Graaf, directeur van Viadesk, is zeer verheugd over de aanwinst van DGUV. ‘Grote overheidsorganisaties kijken over het algemeen de kat uit de boom als het gaat om cloud computing en sociaal samenwerken, ook in Duitsland. De ervaring die wij met vele Nederlandse overheidsinstellingen hebben, heeft DGUV echter overtuigd van onze expertise. Daarnaast blijken onze investeringen in een Duitse werkmaatschappij – een GmbH – en de vertaling van ons product doorslaggevend geweest te zijn.’

Duitse schatkist

Viadesk opereert in een cloudomgeving en maakt naast het delen van documenten en het werken in bestanden ook videoconferencing mogelijk. ‘Voor DGUV moet samenwerking tussen afdelingen en projectpartners van drie verschillende organisaties in drie verschillende landen gewaarborgd worden. Met Viadesk kan dat nu op een efficiënte manier, wat de verzekeringsmaatschappij een forse kostenbesparing oplevert. Die besparing zou kunnen terugvloeien naar werkgevers en de Duitse schatkist’, aldus De Graaf.