Nieuw in Viadesk: Groepsiconen, verbeterde groepen-pagina en e-mails

Hans Koekkoek · Productnieuws · Laatst geupdate op 15 oktober, 2016

Screensot van Viadesk met het nieuwe groepsicoon uitgelicht.

De nieuwe versie van Viadesk, sinds gisteravond beschikbaar voor alle gebruikers, introduceert groepsiconen, een gebruiksvriendelijker ‘Alle groepen’-pagina, een vernieuwd e-mailontwerp en veel kleine verbeteringen.

Geef groepen een eigen identiteit

Aan groepen kan vanaf nu een groepsicoon worden toegevoegd. Hiermee krijgt iedere groep een eigen identiteit én is voor gebruikers nog beter zichtbaar waar ze zich precies bevinden op het social intranet.

social intranet groepen

Een groepsbeheerder kan een groepsicoon instellen via Groepsbeheer > Naam, icoon en toegang.

Vind sneller (nieuwe) groepen

Het ontdekken en terugvinden van groepen wordt nog makkelijker met de vernieuwde Alle groepen-pagina.

social intranet groepen

Als op het intranet ‘open’ groepen aanwezig zijn, worden deze bovenaan de pagina uitgelicht. Vervolgens wordt een overzicht van alle groepen getoond. De weergave en sortering van deze pagina-elementen kan een webmaster instellen via de Instellingen-knop op de Alle groepen-pagina.

Vernieuwde e-mails: beter leesbaar op smartphone en tablet

Om gebruikers te informeren over nieuwe activiteit op hun intranet en in hun groepen, verstuurt Viadesk dagelijks tienduizenden geautomatiseerde e-mails. Deze zijn voorzien van een nieuw ontwerp dat beter leesbaar is op smartphones en tablets. Daarmee heb je ook onderweg snel een overzicht van nieuwe ontwikkelingen in teams, projecten en je organisatie.

Andere verbeteringen

Sinds juni zijn natuurlijk ook veel kleine verbeteringen doorgevoerd. De meest zichtbare:

  • In de Activiteit-tijdlijn (Nieuwsfeed) toont Viadesk nu grotere voorvertoningen van afbeeldingen. Zo kun je nieuw toegevoegde afbeeldingen in één oogopslag raadplegen.
  • Met het nieuwe Deel naar Viadesk-bookmarklet, beschikbaar onder Help > Bookmarklet, kunnen gebruikers makkelijk artikelen van andere websites naar Viadesk delen.
  • Ook kan de Activiteit-tijdlijn van een groep nu ingesloten (embed) worden in een andere webapplicatie met de nieuwe insluit-code. Gebruikers moeten natuurlijk wel ingelogd zijn in Viadesk om de inhoud van de groep te kunnen raadplegen.
  • Reageren op en taken toevoegen aan items werkt nu veel sneller, en zonder dat de pagina opnieuw wordt herladen in de browser.
We zijn benieuwd hoe de nieuwe mogelijkheden bevallen. Heb je feedback, ideeën of verbetersuggesties? Neem gerust even contact op.