Viadesk en Flavour integreren gamification in social intranet

Hans Koekkoek · Persbericht · Laatst geupdate op 2 juli, 2020

Viadesk en Flavour gamifiction gaan samenwerking

Viadesk en Flavour gaan een verregaande samenwerking aan. Op basis van een succesvolle onderzoeksfase hebben beide Amsterdamse bedrijven besloten een samenwerking aan te gaan.

Amsterdam, 25 oktober 2017 – Viadesk en het gamebedrijf Flavour gaan een mooie samenwerking aan. Op basis van een succesvolle onderzoeksfase hebben beide Amsterdamse bedrijven besloten te gaan samenwerken. Via gamemachanismen wordt verder gebouwd aan een gepersonaliseerde en motiverende werkomgeving. Het is een effectieve manier om gedrag positief te beïnvloeden en het gebruik van social intranet persoonlijker en relevanter te maken.

Gamification is het toepassen van gamedenken en gametechnieken in niet-game omgevingen. Spelelementen worden ingezet om mensen te motiveren en hun ervaring te verrijken. Hierdoor raken medewerkers echt gemotiveerd.

Games zetten mensen in beweging

Emily Jacometti, CEO van Flavour: “Gamification is één van de krachtigste middelen om mensen te motiveren. Maar werken gamemechanieken ook bij een social intranet? Kunnen we gebruikers hierdoor leuker, efficiënter en succesvoller samenwerken? En kunnen we daarbij de kwaliteit verbeteren van de producten en diensten die zij samen ontwikkelen en leveren? Met die vragen zijn Viadesk en Flavour in 2016 een traject gestart. Dit heeft geleid tot een vernieuwde visie op social intranet en de digitale werkplek.”

Prestaties van gebruikers en organisaties verbeteren

Mujibor de Graaf, algemeen directeur en oprichter van Viadesk, ziet de samenwerking met Flavour als een logische stap in het proces om de nieuwe manier van werken binnen organisaties te faciliteren. “Wij zoeken steeds naar slimme en duurzame oplossingen die de prestaties van gebruikers en organisaties verbeteren. Daarbij draait alles om verbinding, om de onderlinge communicatie die op het platform plaatsvindt. Die is zeer bepalend wil je een succesvolle samenwerking tot stand brengen. Door het inzetten van gamemechanismen bieden wij een digitaal platform waarbinnen gebruikers zichzelf kunnen motiveren en waarbij zij hun motivatie met anderen delen. Bij Viadesk voelen wij ons verantwoordelijk voor een succesvolle implementatie, onboarding én gebruik van het social intranet. Samen met Flavour kunnen we hier nog beter invulling aan geven.“

Ervaar zelf het social intranet van Viadesk

Benieuwd wat social intranet voor jouw organisatie kan betekenen? Bel, mail of vraag direct een demo aan voor een persoonlijke rondleiding.

Vraag een gratis demo aan →