Vernieuwde Viadesk app: offline bestanden openen

Hans Koekkoek · Geen categorie · Laatst geupdate op 3 december, 2012

Net op tijd voor Sinterklaas komen wij ook met een klein kadootje: een nieuwe versie van de Viadesk app voor iPad en iPhone! De app (versie 1.4) heeft een mooier ontwerp, synchroniseert  documenten én ondersteunt ‘Open in’. De vernieuwde app is vanaf vandaag beschikbaar in de App Store. Papierloos samenwerken en vergaderen is nu nog makkelijker.

Nieuw: Synchroniseer bestanden met je iPad

Met de app kon je altijd en overal bij je bestanden, mits je verbinding had met internet. Maar wat als je net tijdens die belangrijke vergadering of meeting met een klant even niet online bent? Dat lossen we op met ‘Favorieten’: hiermee synchroniseer je bestanden en items met je iPad en/of iPhone zodat je ze ook offline kunt openen. In dit korte filmpje leggen we het uit:

Nieuw: open Zip- en OpenOffice/LibreOffice-bestanden

Voorheen kon je in de Viadesk app alleen bestanden lezen die iOS ondersteunt (Word, Excel, PDF, Powerpoint). Maar met bestandsformaten die iOS niet kent, zoals zip- of OpenOffice-bestanden (.ods, .odt), kon je niets. Nu – met de nieuwe ‘Open In-ondersteuning’ – kun je deze bestandstypes ‘doorgeven’ aan andere apps op je iPad/iPhone, zodat je ze wél gewoon kunt openen en bewerken.

Gebruiksvriendelijker

Op veel punten is de app vernieuwd en nog gebruiksvriendelijker gemaakt. De zichtbare wijzigingen:
  • Beter leesbaar door helder design
  • Grotere previews van afbeeldingen in Nieuwsfeed
  • Van 10 naar 20 items direct zichtbaar in Nieuwsfeed
  • Makkelijker uitloggen via Home
En we zitten niet stil! Na de volgende update is de nieuwsfeed in groepen zichtbaar, zowel in de iOS- als in de Android-app.

Feedback?

We werken continu aan de app, en jullie feedback is daarvoor heel belangrijk. Heb je vragen, suggesties of kom je foutmeldingen tegen? Stuur ze naar support@viadesk.nl of bel +31 (0)20 305 76 60. Dankjewel!