Vernieuwde startpagina in groepen en itemsjablonen

Hans Koekkoek · Productnieuws · Laatst geupdate op 21 mei, 2021

Verschillende design-mogelijkheden voor de vernieuwde startpagina in groepen

Vanaf vandaag zijn de startpagina’s van alle groepen op Viadesk intranet-platformen vernieuwd. Groepsbeheerders kunnen de startpagina nu:

  • Makkelijker indelen, met drag-en-drop.
  • flexibel inrichten, met 18 verschillende widgets.

Groepen sluiten hiermee nog beter aan op de gevraagde toepassingen, of het nu gaat om het faciliteren van een project, opzetten van een community, inrichten van een portal, of delen van nieuws met de organisatie.

Bouw nieuwe items met Itemsjablonen

Ook nieuw in deze update zijn itemsjablonen. Met itemsjablonen kunnen functioneel beheerders nieuwe items creëren, die onder de groene Toevoegen-knop verschijnen.

Zo kunnen naast standaard-opties als Vraag, Peiling en Bestand ook items zijn die toegesneden zijn op interne werkprocessen beschikbaar worden samengesteld. Bijvoorbeeld Notulen of Leerdoel.

toevoegen-nieuwe-items-itemsjabloon

Foto-widget

Screenshot van het Fotoalbum-widget in Viadesk

Op de nieuwe startpagina in groepen, én op de Persoonlijke startpagina, is een nieuw Fotoalbum-widget beschikbaar. Met twee weergave-opties:

  1. Fotocarroussel
  2. Miniatuurweergaves

Het widget koppel je simpel aan een map met foto’s. Per startpagina kun je meerdere fotoalbum-widgets plaatsen.

Interessante discussies uitlichten

In groepen is een nieuwe Uitlichten-functie beschikbaar. Direct in de nieuwsfeed kan een groepsbeheerder simpel interessante discussies uitlichten. Uitgelichte items verschijnen in een nieuw Uitgelicht-widget.