Follow my blog with Bloglovin

Veiligheid staat voorop

Een veilig social intranet

Wij bieden onze clouddiensten al sinds 1997 aan. Deze enorme ervaring zorgt niet alleen voor betrouwbaarheid, maar vooral ook zekerheid. Bij Fellow Digitals staat de veiligheid van het Viadesk Social Intranet en privacy van data voorop. Onze dienst wordt door Internet Service Provider Exonet uit Zevenaar gehost en beheerd. Doordat onze diensten 24/7 in de gaten worden gehouden, weten wij op elk moment van de dag wat er aan de hand is.

gegevensbescherming

Jullie veiligheid heeft prioriteit

De beveiliging van een digitale werkplek is essentieel. Benieuwd welke voorzorgsmaatregelen zijn genomen? Lees onze security leaflet!

Bekijk de leaflet

Permanente veiligheidsaudits

Onze diensten worden 24/7 bewaakt en ondergaan regelmatig audits door externe, gespecialiseerde beveiligingsorganisaties om jullie gegevens optimaal te beschermen.

Deze preventieve security assessments worden uitgevoerd door externe security specialisten (zoals Securify uit Amsterdam). Dit omvat onder meer code reviewing en black box testing. Hierbij wordt o.a. gecontroleerd op juiste maatregelen tegen bedreiging, zoals opgesteld in:

Ook gebruiken wij veiligheidscanners zoals McAfee en Skipfish om de veiligheid van ons platform te verifiëren.

Hiernaast voeren klanten die Viadesk gebruiken met regelmaat audits uit in projecten waar de beveiligingsrisico’s groot zijn.

ISO 27001

Fellow Digitals is een ISO 27001 gecertificeerd bedrijf. Dit betekent dat wij voldoen aan de hoogste eisen rondom gegevens- en informatiebeveiliging. Gebruikers kunnen nu gebruik maken van de producten van Fellow Digitals, zonder zich zorgen te hoeven maken over de veiligheid. Met het ISO 27001-certificaat laat Viadesk het volgende zien:

  • Een zorgvuldige omgang met data op alle niveaus
  • Naleving van de wet- en regelgeving
  • Een geloofwaardig en professioneel bedrijf te zijn
  • Het inperken van de kans op risico’s en incidenten

NEN 7510

Waar de ISO 27001 zich richt op ‘algemene’ gegevens- en informatiebeveiliging, richt het NEN 7510-certificaat zich specifiek op de bescherming van medische persoonsgegevens. Het NEN 7510-keurmerk is een zeer relevant certificaat voor een aantal bestaande gebruikers van het Viadesk Social Intranet.

Uitwijklocatie

We gaan er niet van uit, maar wat als één of meerdere servers uitvallen door een calamiteit? Bij Fellow Digitals nemen we graag het zekere voor het onzekere. Om deze reden is er een uitwijklocatie op een andere plek in Nederland beschikbaar. Hier staat een serveromgeving die identiek is aan ons primaire datacenter en wordt eveneens beheerd door onze provider Exonet. Zo weet je zeker dat, indien er sprake is van een calamiteit, je binnen afzienbare tijd weer toegang hebt tot alle gegevens.

Data Encryption

Standaard bieden wij onze diensten aan via SSL/HTTPS. Dit betekent dat het berichtenverkeer tussen je pc, telefoon of tablet en het Viadesk-platform is versleuteld. Hiermee wordt ongewenst ‘afluisteren’ door derden voorkomen.

Beveiligde servers

Al onze servers worden standaard voorzien van de laatste veiligheidspatches. Ook draaien ze achter een zogenaamde firewall, waardoor ze niet direct te benaderen zijn door hackers en andere kwaadwillenden.

Inlogopties

Deze opties hebben allemaal betrekking op het inloggen en zijn naar keuze in of uit te schakelen: verplicht periodiek het wachtwoord wijzigen of het wachtwoord onthouden.

Two-factor authenticatie

Je hebt de mogelijkheid om gebruik te maken van extra beveiligd inloggen met onze two-factor authenticatie.

Gebruikersrechten, webmaster en groepsbeheerders

Standaard heeft een gebruiker lees-, bewerk-, of schrijfrechten. Het is zelfs mogelijk om per item of document permissies in te stellen. De webmaster kan overal op het platform in een paar stappen rechten en privileges aan gebruikers toekennen. Binnen elke groep kan de groepsbeheerder specifieke permissies instellen.

Track and trace

Alle activiteit op het platform wordt geregistreerd. Hierdoor is inzichtelijk wie wat wanneer plaatst en bewerkt. Onrechtmatigheden kunnen hierdoor eenvoudig worden opgespoord (track & trace).

Privacy van data

Onze diensten worden gehost in Nederland. Dit betekent dat ook de Nederlandse (privacy-) wetgeving van toepassing is. Onze klanten hoeven zich dus geen zorgen te maken over de Amerikaanse Patriot Act wetgeving waarbij, als je gebruik maakt van diensten die gehost worden in de Verenigde staten, de Amerikaanse overheid mag rondsnuffelen in jullie data.

Fellow Digitals kan desgewenst leveren onder inkoopvoorwaarden van de overheid (zoals ARVODI) waarmee Fellow Digitals zich conformeert aan de processen en richtlijnen van de Nederlandse overheid.