Veiligheid

Wij bieden onze clouddiensten al sinds 1999 aan. Deze enorme ervaring zorgt niet alleen voor betrouwbaarheid, maar vooral ook zekerheid. Voor Viadesk staat veiligheid en privacy van data voorop. Onze dienst wordt door Internet Service Provider Cyso uit Alkmaar gehost en beheerd. Doordat onze diensten 24/7 in de gaten wordt gehouden, weten wij elk moment van de dag wat er aan de hand is.

Permanente veiligheidsaudits

Onze diensten worden 24/7 bewaakt en ondergaan regelmatig audits door externe, gespecialiseerde beveiligingsorganisaties om op die manier uw gegevens optimaal te beschermen.

Deze preventieve security assessments worden uitgevoerd door externe security specialisten (zoals ITsec Security Services uit Haarlem). Dit omvat onder meer code reviewing en black box testing. Hierbij wordt o.a. gecontroleerd op juiste maatregelen tegen bedreiging, zoals opgesteld in:

Ook gebruiken wij geautomatiseerde security scanners zoals McAfee en Skipfish om de veiligheid van ons platform te verifiëren.

Hiernaast voeren klanten die Viadesk gebruiken met regelmaat audits uit in projecten waar de beveiligingsrisico’s groot zijn.

Data Encryption

Standaard bieden wij onze diensten aan via SSL/HTTPS. Dit betekent dat het berichtenverkeer tussen uw pc, telefoon of tablet en het Viadesk-platform is versleuteld. Hiermee wordt ongewenst ‘afluisteren’ door derden voorkomen.

Beveiligde servers

Al onze servers worden standaard voorzien van de laatste veiligheidspatches. Ook draaien ze achter een zogenaamde firewall, waardoor ze niet direct te benaderen zijn door hackers en andere kwaadwillenden.

Inlogopties

Deze opties hebben allemaal betrekking op het inloggen en zijn naar keuze in of uit te schakelen: verplicht periodiek het wachtwoord wijzigen, een wachtwoordsterkte afdwingen of wachtwoord onthouden.

SMS-authenticatie

U heeft ook de mogelijkheid om gebruik te maken van extra beveiligd inloggen via SMS-authenticatie, zoals ook vaak wordt gedaan met internetbankieren.

Gebruikersrechten, webmaster en groepsbeheerders

Standaard heeft een gebruiker lees-, bewerk-, of schrijfrechten. Hierbij biedt Viadesk de mogelijkheid tot op het niveau van een enkel item permissies in te stellen. De webmaster kan overal op het platfofrm op eenvoudige wijze rechten en privileges aan gebruikers toekennen. Binnen elke groep kan de groepsbeheerder groepspecifieke permissies instellen.

Track and trace

Alle activiteit op het platform wordt geregistreerd. Hierdoor is inzichtelijk wie wat wanneer plaatst en bewerkt. Onrechtmatigheden kunnen hierdoor eenvoudig worden opgespoord (track & trace).

Privacy van data

Onze diensten worden gehost in Nederland. Dit betekent dat ook de Nederlandse (privacy-) wetgeving van toepassing is. Als klant hoeft u zich dus geen zorgen te maken over de Amerikaanse Patriot Act wetgeving waarbij, als u gebruik maakt van diensten die gehost worden in de Verenigde staten, de Amerikaanse overheid mag rondsnuffelen in uw data.

Viadesk kan desgewenst leveren onder inkoopvoorwaarden van de overheid (zoals ARVODI) waarmee Viadesk zich conformeert aan de processen en richtlijnen van de Nederlandse overheid.