Upload documenten met Viadesk app vanaf smartphone en tablet

Hans Koekkoek · Productnieuws · Laatst geupdate op 25 juli, 2013

Met de nieuwe Viadesk app (versie 1.6) upload je bestanden vanaf een tablet of smartphone direct naar een Viadesk-omgeving. Een tot vandaag veelgevraagde feature, want nu kun je met de app compleet papierloos werken op een iPad, iPhone, Android tablet of smartphone. Deze update is nu beschikbaar in de App Store en de Google Play store.

Papierloze workflow op tablet en smartphone

Met de eerder toegevoegde feature die bestanden vanuit Viadesk in andere apps laat openen, biedt de app nu een complete, papierloze workflow.

Wat kun je daarmee? Een voorbeeld:

  • Als je een document per e-mail ontvangt, kun je dat bestand direct lezen om te bekijken of de tekst correct is.
  • Vervolgens open je het in een tekstverwerkings- of aantekeningen-app (iAnnotate). Daar voeg je correcties of opmerkingen toe.
  • Vanuit de tekstverwerkings-app plaats je het gewijzigde document direct terug in Viadesk, je hoeft alleen de juiste locatie te kiezen.
  • Na bevestigen van de upload handelt de nieuwe Viadesk app deze automatisch af.
Tijdens het uploaden checkt de app of er al een bestand met dezelfde naam op die locatie aanwezig is. Is dat het geval, dan krijg je de vraag of het te uploaden document een nieuwe versie is of niet.

Meer nieuwe functies

Naast bestanden toevoegen vanuit de app biedt deze update nog meer, zoals:
  • Items verwijderen. Dat kan met een ‘swipe’ in mappen, of via het icoon met de 3 puntjes rechtsonder bij het bekijken van een item.
  • Zoeken op deelnemers. Trek de Deelnemers-lijst naar beneden, en het zoekveld wordt zichtbaar.
  • Vernieuw de inhoud van nieuwsfeed en mappen met pull-to-refresh.

Volgende versie

Ondertussen zijn wij alweer bezig met de volgende update van de app, waarin onder meer de Taken-functie in de app beschikbaar zal worden gemaakt. Daarover na de zomer meer. Heb je een vraag over of suggestie voor de app? We horen ze graag. Stuur ze naar support@viadesk.nl of bel +31 (0)20 305 76 60. Dankjewel!