Social intranet de weg naar vernieuwing

Hans Koekkoek · Geen categorie · Laatst geupdate op 17 oktober, 2016

nieuwe sociale communicatiekanalen

Kantoor en huis zijn complementaire omgevingen geworden. Door de komst van nieuwe sociale communicatiekanalen zijn we steeds minder afhankelijk van een vaste werkplek. De grens tussen wonen en werken vervaagt. Ook voor bedrijven in de bouwketen biedt deze transformatie veel mogelijkheden.

Grens tussen wonen en werk vervaagt

Heerlijk om zelf te bepalen waar en wanneer we werken. Of het nu thuis, in de trein, midden in de nacht of op zondagochtend is. Die keuzevrijheid voelt bevrijdend, maar tegelijkertijd kriebelt de gedachte dat wij ook graag blijven deel uitmaken van een gemeenschap. De grens tussen wonen en werken vervaagt. Voor bedrijven in de bouwketen biedt deze transformatie veel mogelijkheden, maar hoe herken je die en hoe pak je dat aan? Het advies: doe het vooral samen en inspireer elkaar. De middelen zijn er!

Vernieuwend en toonaangevend, hoe wordt je dat?

In het kielzog van de woningmarkt herstelt ook de woningbouw zich. Experts verwachten een stevige groei die de gehele sector omhoog zal trekken. Mooie vooruitzichten die ongetwijfeld voor meer rust zullen zorgen. Toch blijft het uitkijken geblazen. Het herstel is broos en onderhevig aan allerlei invloeden waar de branche nauwelijks vat op heeft. Want wie voorspelde in 2008 de economische crisis? Eerdergenoemde experts zeker niet. Nu die glazen bol een illusie blijkt te zijn en de koe in de kont kijken niets oplevert, is het misschien verstandiger zaken op te pakken die buiten je referentiekader liggen. Maar hoe doe je dat?

Lees het artikel van Hans Koekkoek verder op Activate The New Builders.