Samenwerken nog leuker door slimme Viadesk update

Hans Koekkoek · Productnieuws · Laatst geupdate op 5 december, 2013

Er is weer een nieuwe update van Viadesk beschikbaar, met veel nieuwe functies die online samenwerken nog leuker maken.

Samenwerken aan documenten

Een groot deel van onze klanten hecht veel waarde aan de weergave van documenten. Daarom hebben we deze opnieuw ontworpen. Het ziet er niet alleen mooier uit, nieuwe versies van documenten toevoegen is daarmee ook makkelijker. En per versie kan nu een korte beschrijving van de wijzigingen worden meegegeven.

Direct documenten bewerken in Viadesk

En wat betekent de ‘Bestand Bewerken’ knop (‘Edit file’)? Die knop is zichtbaar als je de nieuwe de Viadesk Desktop app geïnstalleerd hebt op je computer. Hiermee kunnen gebruikers bestanden direct vanuit Viadesk bewerken en weer opslaan, waarmee samenwerken aan documenten nog efficiënter wordt. Inlogscherm van de Viadesk desktop applicatie We leggen nu de laatste hand aan de eerste versie van de Desktop App. In eerste instantie starten we een testfase met een beperkte groep actieve Viadesk-gebruikers. Meer over de mogelijkheden en hoe je je kunt aanmelden vind je op de speciale informatiepagina.

Aantrekkelijke Wiki-functionaliteit

Het gebruik van Viadesk tekst-items is nu nog aantrekkelijker en makkelijker met de verbeterde ‘Wiki-functionaliteit. Nieuw is:
  • automatisch versiebeheer, en
  • het makkelijk vergelijken van tekstuele wijzigingen

En meer prettige features

Verder zijn er verschillende kleine verbeteringen doorgevoerd. De belangrijkste daarvan:
  • De rich text editor – waar alle documentbeschrijvingen, tekst-items, vragen, discussies etc. in worden geschreven – is vernieuwd. Het embedden van video’s en presentaties van andere websites is daarmee makkelijker. Je krijgt extra bewerk-opties als je de rich text editor maximaliseert.
  • Als je documenten en tekst-items vergrendelt, gebeurt dat onbeperkt in plaats van voor 24 uur.
  • De Viadesk API is functioneel uitgebreid. Dankzij deze uitbreiding kunnen we in december de taken-functie in de Viadesk apps voor iOS en Android beschikbaar stellen.
Wij hopen dat je door deze update nog makkelijker en prettiger samenwerkt. We horen dan ook graag over je ervaringen, positief of negatief!