Papierloos werken op tablet en mobiel zet door

Hans Koekkoek · Productnieuws · Laatst geupdate op 5 februari, 2013

Foto van iPad met Viadesk app en mobiele telefoon.Vorig jaar brachten we de eerste versies van de Viadesk app voor Android en iOS uit. Nu bijna een jaar verder maken we voor het eerst de balans op, en kijken vooruit naar wat 2013 voor app-gebruikers gaat brengen.

Viadesk app steeds completer

De eerste publieke versie van de Viadesk app voor iPhone en iPad kon vanaf eind maart gedownload worden uit de App Store, en anderhalve maand later de Android app. Die versie had als doel gebruikers in één oogopslag de ontwikkelingen binnen hun organisaties en projecten te laten zien. Vanaf dat moment zijn we gestaag gaan bouwen aan de mogelijkheden van de app. Met de updates die we in 2012 uitbrachten kregen gebruikers de beschikking over:
  • de volledige mappenstructuur van hun Viadesk-domein,
  • toegang tot alle groepen,
  • offline synchronisatie van bestanden, en
  • (op iOS) Open-In-ondersteuning.
Daarmee is de app in bijna een jaar tijd ontwikkeld van simpel gereedschap dat gebruikers in staat stelde snel project- en organisatieontwikkelingen te raadplegen naar volwassen tools die papierloos werken mogelijk maken. Helemaal op tablets.

Snelle groei app-gebruikers

En dat hebben we gemerkt: het aantal app-gebruikers op zowel Android als iOS stijgt snel. Binnen een half jaar tijd is het aantal app-gebruikers verdriedubbeld. Grafiek van het aantal Viadesk Android app gebruikers Ook aan de feedback die wij ontvangen merken we dat de app steeds actiever gebruikt wordt, en voor steeds meer gebruikers van waarde is. Bij verschillende klanten lopen momenteel pilots rond Het Nieuwe Werken of papierloos vergaderen waarbij de Viadesk-app wordt ingezet. Positief is dat de meerderheid van de Viadesk-app gebruikers de laatste versie van iOS en Android op hun tablets en smartphones geïnstalleerd heeft. Van de Android-gebruikers draait zelfs al 50% versie 4.0 of hoger van het Android-besturingssysteem. Dit zal het voor ons makkelijker maken om de nieuwe mogelijkheden van iOS 6 en Android 4+ te gaan benutten.

Toekomstige ontwikkelingen

Voor komend jaar hebben we mooie plannen voor de app. Leidend daarbij is onze visie dat binnen nu en enkele jaren onze gebruikers voornamelijk nog zullen samenwerken via tablets en smartphones:
  • Papierloos werken met de Viadesk app zal nog makkelijker én completer worden.
  • Functionaliteiten uit de webversie worden geleidelijk verwerkt in de app.
  • En daarbij zal de focus altijd liggen op de veiligheid en het gebruiksgemak van mobiel werken.
Wil je daarbij meedenken, of heb je ideeën of suggesties voor de app? Reageer zeker even.