Nieuwe widgets, drag-en-drop uploads, verberg bewerkingen en design-verbeteringen

Hans Koekkoek · Productnieuws · Laatst geupdate op 29 maart, 2018

Voorbeeld van een modern Viadesk-intranet met nieuwe widgets en design. Voorbeeld van een modern Viadesk-intranet met nieuwe widgets en design.

Gisteravond is een mooie Viadesk-update uitgerold naar alle gebruikers, met:
 • Nieuwe widgets (Snelkoppelingen, Verjaardagen, Extern nieuws);
 • Upload sneller bestanden met drag-en-drop;
 • Verberg items en bewerkingen in de Nieuwsfeed/Activiteit;
 • Design-verbeteringen; en
 • Koppeling met Coursepath’s e-learning platform.
Screenshot van het nieuwe Snelkoppelingen-widget in ViadeskNieuwe widgets  Met twee nieuwe en één opnieuw ontworpen widget kan het social intranet nog makkelijker op maat worden ingedeeld:
 • Met het nieuwe Snelkoppelingen-widget kan een lijst met links naar interne en externe webapplicaties en sites worden gedeeld.
 • Deel simpel de verjaardagen van collega’s met uw organisatie of groep met het nieuwe Verjaardagen-widget.
 • Toon nieuws van externe websites nu in een grafische weergave met het vernieuwde Extern nieuws-widget. De weergave van afbeeldingen en het aantal nieuwsartikelen is volledig aanpasbaar.
De nieuwe widgets kunnen binnen iedere groep van uw social intranet of projectplatform worden geactiveerd via Groepsbeheer > Startpagina indelen. Zodra het nieuwe Verjaardagen-widget actief is zal iedere gebruiker die inlogt de mogelijkheid bieden om zijn/haar verjaardag in te vullen. Verjaardagen worden vervolgens opgeslagen in het deelnemersprofiel. Sneller bestanden toevoegen met drag-and-drop   In mappen kan nu met drag-en-drop bestanden worden geupload. Ook een nieuwe versie van een document sleep je simpel vanaf je bureaublad naar de documentpagina binnen een Viadesk social intranet. Screenshot of drag-and-drop uploadmogelijkheid voor bestanden Drag-en-drop is mogelijk in de volgende browsers: Internet Explorer versie 10 en hoger, Google Chrome, Mozilla Firefox en Apple’ Safari. Gebruikers van oudere browserversies kunnen gewoon bestanden blijven toevoegen via de groene Toevoegen-knop. Verberg items en bewerkingen in groepen In Viadesk werden alle toevoeg- en bewerkacties op de Startpagina van een groep en in de dagelijkse “Nieuw in Viadesk” e-mails getoond. Vanaf nu is dat per item instelbaar. upload2854285889138784008

Bij het toevoegen van items via de groene Toevoegen-knop kunnen gebruikers nu kiezen of deze actie op de startpagina van een groep getoond moet worden. Op die manier kan informatie op maat met deelnemers aan een project, community of forum worden gedeeld. Standaard wordt iedere toevoeg- en bewerkactie nog steeds getoond, maar per item kan dit nu uitgezet worden.

Design-verbeteringen Overal in Viadesk zijn design-verbeteringen doorgevoerd, gericht op het verbeteren van de navigatie. Op beeldschermen met een hoge pixeldichtheid (ook wel: HiDPI of retina) zijn   

Single-Sign-On integratie met Coursepath e-learning platform Viadesk kan nu gekoppeld worden met het Coursepath e-learning platform. De koppeling maakt het mogelijk om:
 1. in een groep een overzicht van de cursussen uit uw e-learning platform te tonen, en
 2. gebruikers vanuit het intranet zonder inloggen direct door te laten klikken naar een cursus.
Screenshot van Coursepath-integratie in Viadesk Geïnteresseerd in e-learning en integratie met Viadesk? Neem zeker even contact op via support@viadesk.nl of +31 (0)20 305 7660. Overige verbeteringen
 • Ook mappen kunnen nu toegevoegd worden aan je persoonlijke favorieten. Hiermee kun je ze op een later moment makkelijk terugvinden, ook in de app.
 • De reactie-peiling is niet meer beschikbaar. Onder ieder item kunnen nu nog reacties, taken en peilingen worden toegevoegd. Met deze update wordt de optie om een peiling als reactie toe te voegen verwijderd.
 • Eerder ingevoerde reactie-peilingen blijven wel zichtbaar, en gebruikers kunnen via de Toevoegen-knop ook gewoon peilingen blijven toevoegen (mits de instellingen van uw Viadesk-domein dat toestaan).