Nieuw: persoonsvermeldingen in Viadesk

Hans Koekkoek · Productnieuws · Laatst geupdate op 2 juli, 2013

Een van de voordelen van online diensten als Viadesk is dat ze continu ontwikkeld worden. Met nieuwe features, en met kleine verbeteringen die bestaande functionaliteit makkelijker of sneller laten werken. In juni is er weer van alles gebeurd:

Samenwerken met persoonsvermeldingen

We hebben namelijk iets nieuws toegevoegd aan Viadesk: vermeldingen. Of, zoals ze het bij Twitter noemen, @mentions. Daarmee kun je in de Nieuwsfeed snel de naam van een collega vermelden, om hem of haar:
  • te attenderen op interessante informatie
  • te bedanken voor hun hulp
  • of om aan te geven dat die persoon relevante kennis of ervaring heeft voor een bepaald project
Iedere groepsdeelnemer kun je vermelden door een apenstaartje ‘@’ te typen gevolgd door de eerste 2 (en meer) letters van iemands naam. Viadesk laat direct een lijst met suggesties zien, gefilterd op die twee letters, waaruit je snel de juiste kunt kiezen. De persoon die jij vermeldt ontvangt per e-mail een notificatie. Screenshot van de Viadesk agenda, met indicator die de nieuwe doorklik naar dagview aanwijst.  

Schakel van week- naar dagoverzicht

Op verzoek van verschillende gebruikers kun je nu in de nieuwe Agenda snel vanuit de weekweergave naar een bepaalde dag doorklikken. Screenshot van een reactie in de nieuwsfeed, met indicator van de like-mogelijkheid.    

‘Like’ reacties in de Nieuwsfeed

Steeds meer van onze klanten gebruiken Viadesk als social intranet. Voor hen is de Nieuwsfeed de centrale plek om met elkaar te communiceren. En dat gebeurt veel met reacties en ‘likes’. Tot twee weken geleden kon je in de Nieuwsfeed reactie niet ‘liken’. Nu wel. Like!

Andere aanpassingen

En verder:
  • kunnen groepsbeheerders de Als link e-mailen en Als bijlage e-mailen-opties uitzetten via Beheer
  • worden bezoeken vanuit de Viadesk app aan groepen nu bijgehouden in de statistieken
  • is het e-mail Verzenden-scherm verder verbeterd, en
  • werken verschillende pagina’s binnen Viadesk weer sneller
Ondertussen zijn we druk bezig met nieuwe functionaliteit en verbeteringen. Waaronder grote updates van de apps voor iOS en Android, die in juli beschikbaar zullen zijn. Daarover binnenkort meer.