Licht, professioneel en klaar voor iOS 7

Hans Koekkoek · Productnieuws · Laatst geupdate op 17 oktober, 2013

Eerder dit jaar, in juni om precies te zijn, waren wij druk bezig met het verder uitwerken van de plannen voor de Viadesk apps. Met allemaal goede ideeën, over papierloos samenwerken en overleggen. En toen kondigde Apple op 10 juni een complete herziening van iOS aan…

iOS 7

iOS 7: ‘platter’, simpeler, lichter, gebruiksvriendelijker, met een focus op de inhoud. Het was meteen duidelijk dat we daar iets mee moesten. Tegelijkertijd waren we nog druk bezig met het bouwen van de functionaliteit om bestanden vanaf je tablet of smartphone toe te voegen aan Viadesk. Eind juli konden we die functionaliteit uitbrengen met versie 1.6 van de app, en echt aan de slag met iOS 7. Al snel was duidelijk dat wij eerst moesten zorgen dat de Viadesk app visueel en qua gebruiksmogelijkheden aansloot op iOS 7. Kortom:
  • een ‘platter’ grafisch ontwerp
  • ondersteuning voor het standaardgebaar om een scherm terug te gaan (swipe van linkerkant van het scherm)
  • een subtieler app-icoon, zonder schaduwen

Lichter design

We hebben besloten om het design van de app lichter te maken, om meer de nadruk te leggen op de inhoud. Voor de accenten gebruiken we uiteraard het ‘Viadesk’-rood. De verschillen zijn goed zichtbaar als je de oude en de nieuwe versie van de app naast elkaar zet: Met deze update hebben we een goede basis gelegd om de app de komende jaren verder te kunnen ontwikkelen. Benieuwd naar het nieuwe ontwerp? Als je iPad of iPhone al geüpgraded zijn naar iOS 7, dan gaat de update automatisch (tenzij je de Automatic App Refresh instelling hebt aangepast). Zelf downloaden uit de App Store kan natuurlijk ook! We zijn erg benieuwd hoe het nieuwe design in de praktijk zal bevallen. Dus aarzel niet om jouw ervaringen met ons te delen, per e-mail of door even te bellen (020 305 7660). Dankjewel!