Ik word gek van alle samenwerktools!

Annika Willers · Geen categorie · Laatst geupdate op 27 mei, 2014

iStock_000035239148MediumDe documenten voor het interne project kun je terugvinden in Dropbox en de documenten voor externen staan op Google Drive. Wil je trouwens ook nog even reageren op Datumprikker.nl zodat ik gemakkelijk een datum kan inplannen? Wat is het toch dat iedereen zijn eigen tools gebruikt om eenvoudig samen te werken? Natuurlijk is de drempel erg laag om een van de vele tools in te zetten om snel samen te werken met anderen. Het is tenslotte wel erg gemakkelijk om een datumprikker in te zetten om snel een afspraak in te plannen met externen.

Samenwerken met externen

Werknemers binnen overheidsinstellingen kunnen tegenwoordig gebruikmaken van tal van externe tools en app’s op het internet waarop zij documenten, conversaties en kennis kunnen uitwisselen met externen. Dit betekent dat er veel informatie/data silo’s, gaten en risico’s kunnen ontstaan. Investeren in een social extranet zorgt ervoor dat je een gesponsord organisatieplatform creëert waarop alle data en informatie terecht komt dat eenvoudig in de gaten gehouden kan worden en het bovengenoemde risico kan verminderen. Een externe samenwerking binnen overheidsinstellingen is tegenwoordig net zo belangrijk als de interne samenwerking. Zo is niet alleen een goede samenwerking tussen medewerkers een vereiste, maar ook tussen klanten, partners en overige externen vandaag de dag meer een vanzelfsprekendheid geworden dan een ‘Delighter’. Uiteraard moet dit wel allemaal gebeuren achter gesloten deuren. Een extranet vereist net als een intranet natuurlijk ook de nodige veiligheid en privacy. Het extranet is verwant aan het intranet. Maar zoals velen van jullie wellicht weten is het delen en/of openzetten van bepaalde mappen / teamsites niet altijd even gemakkelijk op het huidige ‘logge’ intranet.

Achter gesloten deuren

Nu zijn er anno 2014 enorm veel kant-en-klare tools aanwezig op het internet die het beste van alle tools binnen een gezamenlijk platform brengen. Uiteraard moet dit wel allemaal gebeuren achter gesloten deuren. Een extranet vereist net als een intranet natuurlijk ook de nodige veiligheid en privacy. Het extranet is namelijk een verwant aan het intranet. Maar zoals velen van jullie wellicht weten is het delen en/of openzetten van bepaalde mappen / teamsites niet altijd even gemakkelijk op het huidige ‘logge’ intranet. Maar ook qua veiligheid zijn er op Nederlands grondgebied een handje vol aanbieders van samenwerkplatformen die het beste van alles op een platform neerzetten. Wij laten je natuurlijk graag zien hoe dit dan eruit komt te zien!