Een intranetbusinesscase opstellen: waarom?

Hans Koekkoek · Geen categorie · Laatst geupdate op 7 april, 2014

Businesscase social intranetU staat voor de keuze: doorgaan op het oerdegelijke maar logge intranet van pak ‘m beet SharePoint. Of overstappen op een intranet dat aansluit op de huidige internet- en social media-ontwikkelingen. Het omvormen van het huidige intranet naar een social intranet staat tegenwoordig bij veel bedrijven hoog op de ‘to-do-lijst’. Meer dan de helft van de organisaties in onderzoek van Entopic naar het gebruik van het intranet, geeft aan het intranet te willen vervangen door een social intranet. Dit is echter een tijdrovend en kostbaar proces. Althans, dat is wat bij veel organisaties gedacht wordt. Dit hoeft echter niet het geval te zijn, zie ook deze infographic met verschillen tussen Viadesk en SharePoint. Er worden tal van kant-en-klare intranetplatformen aangeboden. Maar wees allereerst realistisch en onderzoek wat je op korte en lange termijn nodig hebt. Evalueer de tools met een kritische kijk op de componenten die je echt nodig hebt en waar je medewerkers graag mee willen werken. Hoe kies je nu de juiste aanbieder met het geschikte platform voor je organisatie? En waarop baseer jij je koopbeslissingen? Hierbij helpt het opstellen van een intranetbusinesscase.

Waarom moet ik een intranetbusinesscase opstellen?

Slecht functionerende projecten, falende besluitvorming, miscommunicatie en verminderde productiviteit. Gebrek aan informatie, structuur en openheid zijn vaak de dieperliggende oorzaak van deze problemen. Door als organisatie de deur open te zetten voor nieuwe manieren van samenwerken, is het mogelijk om effectiever te werken, tijd te besparen en kosten te reduceren. Een van de belangrijkste activiteiten die u zult moeten ondernemen is om goedkeuring te krijgen van het hoger management en deze groep te enthousiasmeren voor het project. De volgende tips en middelen zullen het succes van uw project waarborgen.

Businesscase template

Met deze businesscase kunt u het management overtuigen dat het intranetproject zorgvuldig is opgezet en geanalyseerd. Hoewel een paar mensen goed zijn in het opzetten van een waardevolle businesscase, is dit misschien voor velen een ontmoedigend vooruitzicht. Daarnaast is het opzetten van een businesscase of intranetproject vaak een tijdrovend proces. Het doel van deze template is om u een helpende hand te bieden en tijd te besparen met het realiseren van een robuuste en waardevolle businesscase. Veel succes bij het invullen en uiteindelijk natuurlijk bij de keuze!

Download

Download hier de leidraad voor het opstellen van een goede social intranet businesscase.