Duitsland nog niet klaar voor papierloos vergaderen?

Hans Koekkoek · Geen categorie · Laatst geupdate op 21 november, 2012

Deze week staat Viadesk op de Wissensmanagement-Tage in Stuttgart. Omdat Viadesk de Duitse markt gaat betreden, willen we graag horen hoe Duitse overheden en bedrijven aankijken tegen werken in de cloud en tegen papierloos werken in het bijzonder.

Veiligheid en privacy

In eerste instantie zijn ze op deze beurs om meer te weten te komen over online kennisdelen en Docsharing. Over werken in de cloud zijn ze gematigd optimistisch. Dat gematigde zit ‘m erin dat ze huiverig zijn voor de veiligheid. En daarom vinden ze het heel prettig om te horen dat veel Nederlandse overheidsinstanties gebruikmaken van Viadesk. Zij zien dat – terecht – als bewijs dat het product veilig is voor data en privacy.

Papierloos?

En hoe kijken de Duitse kenniswerkers dan aan tegen papierloos werken en vergaderen? Zij zijn oprecht verbaasd dat er in Nederland veel op iPads wordt gewerkt en vergaderd. Waar dat dan precies mee te maken heeft? Daar proberen we nu achter te komen. Wordt vervolgd..

Sharepoint? No way!

Men is in het kader van Sharepoint ook erg te spreken over het ‘direct-starten-concept’ van Viadesk. Een medewerker van het Duits Ministerie van Justitie: ‘We gaan Sharepoint zeker niet gebruiken! Goed dat jullie nu in Duitsland starten. We hebben jullie nu op de radar.’