Congres intranet: op weg naar de digital workplace

Hans Koekkoek · Events · Laatst geupdate op 2 juli, 2020

Het Congres Intranet is het grootste intranet evenement van Nederland. Op 22 maart zullen intranet- en digital workplace experts in de Utrechtse Jaarbeurs hun kennis, trends, oplossingen en inzichten delen. Aan de hand van inspirerende cases wordt duidelijk waarom zoveel organisaties, overheden en bedrijven voor social intranet hebben gekozen. Eén van de sprekers is Jerry Lenaerts, de Belgische intranet expert die dit jaar komt vertellen over de weg van intranet naar digital workplace.

Intranet Congres 2016 Viadesk

Van intranet naar digital workplace

De transformatie van (social) intranet naar de digital workplace is in volle gang. Intranetbeheerders en community managers zien in rap tempo dat de manier waarop mensen samenwerken en communiceren fundamenteel veranderd. Maar hoe pak je dat aan? Hoe zorg je dat die digitale samenwerking verloopt zoals je medewerkers dat van je verwachten? We hebben de Belgische digital workplace expert en TEDx-coach Jerry Lenaerts uitgenodigd om ons enkele belangrijke inzichten mee te geven.

Hoe pak je dat aan?

“Dát zaken anders gaan dan voorheen zijn we inmiddels wel gewend, het tempo waarin dit gebeurd baart ons wel zorgen”, zegt Jerry. “Organisaties ervaren steeds vaker hoe lastig het is om medewerkers actief te krijgen op het intranet. De tooling is complex en het versnipperde applicatielandschap maakt het haast onmogelijk om iedereen op één lijn te krijgen. Mensen zijn onvindbaar voor elkaar, informatie en kennis zit diep weggestopt in de krochten van het platform. En als je al iets vindt, is het nog maar de vraag of je over de juiste versie beschikt.”

Tijdens zijn break-out (Ronde 2, start 13.20 uur) neemt Jerry ons mee in de transitie van intranet naar digital workplace. Hij laat zien hoe je op pragmatische wijze de dagelijkse uitdagingen van digitaal samenwerken aanpakt en welke uitgangspunten je hanteert en welke ontwerpkeuzes je maakt om de ideale digital workplace te creëren. En hebben technologische ontwikkelingen zoals Artificial Intelligence en wettelijke veranderingen zoals GDPR invloed hierop? Jerry vertelt er je meer over.

Waar en wanneer?

Het Congres Intranet 2018 vindt plaats op dinsdag 22 maart in de Jaarbeurs in Utrecht. De deuren gaan open vanaf 8.30 uur en om 9.40 uur start de eerste keynote spreker van de dag. En zoek je naast inzichten en inspiratie naar overheerlijke koffie, bezoek dan vooral de stand van Viadesk. Ons team en de Barista Bandits heten je van harte welkom!

Win gratis kaarten

Voor een aantal bezoekers heeft Viadesk een gratis toegangskaart klaarliggen. Doe mee aan onze Twitter-actie en misschien win jij een gratis ticket voor Congres Intranet.

Graag tot ziens op congres intranet 2018!