Comenius Leergangen kiest voor Viadesk

Hans Koekkoek · Persbericht · Laatst geupdate op 2 juli, 2020

social intranet Comenius Leergangen

Comenius Leergangen, organisator van executive programma’s over leiderschap en visie, gaat werken met Viadesk social intranet. Het opleidingsinstituut implementeert het social intranet om op een toegankelijke manier medewerkers en deelnemers te voorzien van relevante informatie. Viadesk ontsluit kennis en maakt samenwerking laagdrempelig, voor Comenius een argument om te kiezen voor het platform van Viadesk.

Samen met topuniversiteiten en onderzoekscentra organiseert Comenius sinds 1996 leergangen die wortelen in de academische traditie van onderzoek en dialoog. Deze leergangen zijn bedoeld voor ervaren bestuurders en managers uit de publieke en private sector. Na een geslaagde testfase heeft Comenius besloten om met Viadesk van start te gaan. Allereerst zullen drie leergangen gebruik gaan maken van het platform.

Gebruiksvriendelijk en overal bereikbaar

Tamara van der Noll is secretaresse van Comenius Leergangen en initiator van het intranet-project. Zij vertelt over de redenen om Viadesk te gebruiken: “Wij verstuurden nog vrij veel informatie per post en zochten naar een manier hoe wij het beste met onze deelnemers kunnen communiceren. Aangezien ook onze clientèle zich van moderne communicatiemiddelen bedient, en wij veel over organisatiegrenzen heen werken, hebben wij voor Viadesk gekozen. Na goede berichten van ons moederbedrijf Freia kunnen wij nu zelf ervaren dat Viadesk een gebruiksvriendelijk en intuïtief platform is dat via de app overal bereikbaar is. Wij verwachten nu nog beter en flexibeler te kunnen communiceren met onze deelnemers.”

social intranet Comenius Leergangen

Extra mogelijkheden om informatie toegankelijk te maken

”Wij kunnen met Viadesk de volgende stap zetten in de ontwikkeling van onze organisatie. Deze veranderende werkwijze zal Comenius Leergangen en haar deelnemers veel opleveren, zegt Tamara van der Noll. “Het platform is mede gekozen om de interactiviteit en communicatie onderling tussen deelnemers in groepen te versterken. De uitwisseling van kennis zal hierdoor alleen maar toenemen.”

Comenius start met 50 deelnemers op diverse trainingslocaties en dit aantal zal worden uitgebreid naar alle programma’s in Nederland en Europa.

Verbinden in een vertrouwde, veilige en open omgeving

Viadesk-directeur Mujibor de Graaf: “Wij zijn blij en trots een bijdrage te mogen leveren aan de nieuwe manier van werken binnen een prestigieuze organisatie als Comenius. Viadesk zal hen ondersteunen om het leerproces van de deelnemer nog beter te faciliteren. In het gedachtegoed van Comenius: om de deelnemers onderling te verbinden in een vertrouwde, veilige en open omgeving.”