Brabantse fusiegemeenten samen op social intranet van Viadesk

Hans Koekkoek · Interview · Laatst geupdate op 2 juli, 2020

Selfiewand gemeente AWW

Vanaf deze week is het nieuwe social intranet toegankelijk voor alle medewerkers van de Brabantse fusiegemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem.

Het Plein officieel geopend

De Brabantse gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem (de AWW-gemeenten) gaan samenwerken op het social intranet van Viadesk om hun fusie (1 januari 2019) in goede banen te leiden. De fusiegemeenten zien in het social intranet de juiste tool om de samenwerking tussen de personeelsleden, die elkaar veelal nog niet kennen, en de informatiedeling te verbeteren. Sinds deze week is het platform (‘Het Plein’) officeel toegankelijk voor alle medewerkers.

400 medewerkers van 3 organisaties

De feitelijke opening van het nieuwe platform werd een spannende gebeurtenis voor het projectteam. “Iets nieuws uitrollen voor 400 medewerkers van 3 organisaties, dat valt niet mee,” vertelt webmaster Janneke Romijn van de gemeente Werkendam. “Al heb je iedereen nog zo goed meegenomen in het hele traject en is er uitgebreid gecommuniceerd over wat er staat te gebeuren, op het moment dat je de aanmeldmail verstuurd staat het zweet in je handen. Dan is het goed te zien dat alles conform planning verloopt.”

Soesjes en selfies

Op maandagochtend werden alle medewerkers bij binnenkomst getrakteeerd op heerlijke soesjes (met daarop de naam van het Viadesk-platform) en de mogelijkheid om een selfie te maken. Die foto kon direct worden gebruikt om het online profiel op het platform te verrijken. “Geweldig te zien dat al heel snel de eerste collega’s online verschenen. Erg bemoedigend. Ik zag een collega die nooit ergens aan meedoet zijn profiel invullen,” lacht Janneke Romijn. “Of ik even kon helpen. Want ‘hij vond het zo leuk’. Ik zag mensen bij elkaar zitten om profielen van toekomstige collega’s te bekijken en hoe het Plein werkt.”

Geen nieuwe manier van werken

Janneke is erg blij met de eerste resultaten. Collega’s regaeeerden enthousiast, de eerste verzoeken tot het aanmaken van groepen kwamen direct binnen. “De grote winst zit ‘m in de gebruiksvriendelijkheid van Viadesk. Wij beseffen dat slechts weinig mensen energie willen steken in een andere manier van werken. Maar dat is ‘t ‘m nou net. Het social intranet is geen nieuwe manier van werken. Het is wat iedereen de hele dag al doet op Facebook en Whatsapp. Het social intranet van Viadesk werkt heel intuïtief en ziet er aantrekkelijk uit. Bovendien voorziet het bij ons echt in een behoefte om over gemeentegrenzen heen samen te werken op weg naar de fusie.”

Volg hier al het nieuws rondom de fusie van Aalburg, Werkendam en Woudrichem.