Bij BYOD gaat het niet alleen om de device

Hans Koekkoek · Geen categorie · Laatst geupdate op 25 februari, 2013

In mijn vorige blog schreef ik wat de kenmerken zijn van Gen Y en de flexibiliteit die ze nodig heeft op de werkvloer. Maar het is natuurlijk niet leeftijdsgebonden dat mensen dezelfde behoeftes hebben als Gen Y. Waarschijnlijk heeft iedereen behoefte aan flexibiliteit, de een meer dan de ander.

HNW en BYOD

Het Nieuwe Werken draait om bepaalde flexibiliteit. Dit kunnen verbanden zijn waarin gewerkt wordt, maar ook de devices waarmee men werkt. Denk hierbij aan laptops, tablets, mobiles en apps. Bring your own device (BYOD) is een trend die steeds meer voorkomt en m.i. goed past binnen HNW. BYOD is een beleid dat toestaat dat medewerkers persoonlijke mobiele apparaten mee brengen naar hun werkplek en met deze apparaten – ofwel devices – bedrijfsinformatie en toepassingen openen.

Vertrouwd

Mensen voelen zich prettig in een vertrouwde omgeving, zo ook met devices die ze kennen en prettig vinden werken. Ze hebben een voorkeur voor bijvoorbeeld hun eigen smartphone boven het apparaat dat door hun werkgever wordt aangeboden. Want waarom zou je nog moeten werken met een device die jouw werkgever heeft uitgekozen? Of erger; werken met een mobile device is niet eens toegestaan!

Flexibiliteit vs. structuur

We leven in een boeiende tijd met snelle veranderingen. Werkgevers kunnen deze snelheid niet altijd goed bijhouden en neigen tot dichtklappen als het gaat om meegaan binnen deze ontwikkelingen. Of het nou gaat over werken op een eigen manier, de werklocatie of de hard- en software – juist in deze tijd is het verstandig om hier meer vrijheid in te geven. Ruimte, zodat er zelf gekozen kan worden hoe te werken en met welke tools. Dat wil niet zeggen dat iedereen in het wilde weg direct zijn eigen manier van werken kan doorvoeren zonder enige structuur en begeleiding. Daar zit juist de uitdaging. En die uitdaging is om aan tafel te gaan zitten met medewerkers, te ontdekken wat hun behoeftes zijn en daar duidelijke afspraken over te maken.

Productiever

Blije werknemers zijn productieve werknemers. Wat voor de werkgever natuurlijk veel voordelen heeft. De tevredenheid stijgt, waardoor werk beter wordt uitgevoerd. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat personeel productiever is als ie op zijn eigen apparaat werkt. Maar voordat een organisatie zover is, vraagt dit eerst om een aanpassing binnen de bedrijfscultuur. En dit moet in goede banen geleid worden.

Veiligheid

Er zijn namelijk ook valkuilen. Want hoe staat het met de veiligheid van de bedrijfsinformatie? Hoe gaat de IT afdeling alle devices en software beheren en hoe worden de kosten in bedwang gehouden? Investeer daarom in het opzetten van een goed beleid en stel richtlijnen op. Belangrijk is dat er open gestaan wordt voor BYOD. Omarm het, sta het toe en begeleid medewerkers. Spring als management in op het vraagstuk wat de gebruiker wil in plaats van je te richten op welke devices gebruikt moeten worden. Implementeer op deze manier technologieën die het mogelijk maken een duidelijke en consistente weergave te geven van de gebruikersbehoefte binnen je organisatie. Hierdoor kan je de juiste gegevens en apps leveren, de juiste toegangsrechten en de juiste devices.