600 Friese ambtenaren vinden elkaar op social intranet

Hans Koekkoek · Events · Laatst geupdate op 2 juli, 2020

Viadesk noordelijk intranetsymposium

Op 29 juni 2017 wordt alweer voor de 5e keer het Noordelijk Intranetsymposium georganiseerd. Viadesk is daarbij aanwezig. Communicatieadviseur Ferdie van den Brink van de Friese fusiegemeente DDFK wordt geïnterviewd door intranetexpert Youri Deschesne van Evolve over het social intranet dat ‘de samenwerking bevordert en de interne communicatie verstevigt’.

Samenwerken en informatiedelen

Op 1 januari 2017 zijn de Friese gemeenten Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland (de DDFK-gemeenten) ambtelijk gefuseerd. Om de 600 medewerkers te verenigen werd reeds in 2015 een nieuw social intranet van Viadesk geïmplementeerd. Om het kennismakingsproces te versnellen kregen alle ambtenaren een profiel met contactgegevens, functie-informatie en expertisegebieden. Gebruikers kunnen samenwerken in (project)groepen, kennis uitwisselen en documenten delen. Tevens wordt Viadesk ingezet om nieuws snel bij alle relevante doelgroepen te krijgen.

Ook werken met externen

Het social intranet bevat groepen waarin ambtenaren samenwerken. Bij bepaalde projecten hebben ook mensen van buitenaf toegang. Ferdie van den Brink: “Er is bijvoorbeeld een groep waarin we met de gemeente Leeuwarden en externe adviseurs samenwerkten op het gebied van ICT. Nieuws, notulen, documenten en afspraken werden in de groep gemaakt en gedeeld. Dat werkt erg prettig, temeer omdat we in die groepen per deelnemer aangeven wat ze wel en niet mogen zien.”

Kom naar het Noordelijk Intranetsymposium

Benieuwd hoe Ferdie en de Friese gemeenten deze klus hebben geklaard en hoe zij ervoor zorgen dat iedereen gebruik maakt van het social intranet? Kom dan naar hét Noordelijk Intranetsymposium in Groningen, er zijn nog t/m 28 juni kaarten beschikbaar!

Ervaar zelf het social intranet van Viadesk

Benieuwd wat social intranet voor uw organisatie kan betekenen? Bel, mail of vraag direct een demo aan voor een persoonlijke rondleiding.

Vraag een gratis demo aan →